ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το βοηθητικό blog της Πρότασης Δημοτών Ξυλοκάστρου "Αρμονική Ανάπτυξη"

Ο ΑΠΛΗΣΤΑΝΘΡΩΠΟΣ

Posted by armoniki στο 16 Μαρτίου, 2010

Για τα μεγάλα παιδιά και τους μεγάλους παιδιά, το παραμύθι:

« Ο απληστάνθρωπος που έκλεψε τον χειμώνα»

του Λουκά Ψαράκη 

Αφιερωμένο στον βραβευθέντα Αργύρη Χιόνη ! ή Χιόνι;

 Ο χοντρό-Αύγουστος είχε την ποδιά του ξέχειλη από πεπόνια, καρπούζια, σταφύλια, σύκα, ροδάκινα, νεκταρίνια και τόσα άλλα. Αυτά όλα, κάποτε ήσαν μοσχομυριστά και ευωδιάζοντα.

 Και τώρα απλά, μετατράπηκαν σε χρωματιστά φρούτο-εμπορεύματα στους πάγκους, που η θέα τους γεμίζει αμηχανία τους ανθρώπους και τους κάνει να αναρωτιούνται, ποιος έκλεψε το άρωμα από τα φρούτα.

 Που να του κλέψουν το βρακί και να γυρνά ξεβράκωτος και κλοτσώ-κοκκινισμένος ο αναθεματισμένος! Να είχε άραγε και συνεργάτες; Και ποιος να είναι ο κλεπταποδόχος;

 Να κατοικοεδρεύει άραγε εις Παρισίους ο τελευταίος, εκεί που τα ακριβά αρώματα έχουν βρει τον παρασκευαστή τους; Ξέρετε, τον γνωστότατο κόμη Αρωματοσανελοράν . Απόγονο του σφουγγοκωλαριάκι ο οποίος υπηρετούσε με αυταπάρνηση τους βασιλείς, μα παρακαλούσε μέσα του να βρεθεί τρόπος να γλιτώσει από την βρώμα τους. Και βρέθηκε. Στις επόμενες γενιές όμως. Ο σφουγγο…κλπ…. πήγε σκα-σμένος. Από την

Μεγαλοπρεπώς μεγαλοπρεπέστατη, βρώμα.

 Όμως τα Μ ουχλου Μ ουχλου Ε, διακήρυτταν με αναμφισβήτητη και ειδικευμένη ως εκ τούτου και καλοπληρωμένη αρπακολιτσία, ότι και στο Παρίσιρίσι τα φρουτάκια μύριζαν όσο και τα άλλα φρουτάκια, τα μηχανικά.

 [ Αυτά να δεις πάλι γέλιο. Γνωρίζετε. Τέσσερα κερασάκια στην οθόνη μια φορά. Δεκατέσσερες μούντζες στην σειρά…. Έκαναν πολύ πλούσιους τους εποπτεύοντες απαγορευτές τους , καθότι ότι απαγορεύεται, πουλιέται ποοοοολύ ακριβότερα μετά. Αυτό το γνωρίζουν οι νομοθετο-πολισμάνοι άριστα δεκαεννέα,…δια τούτο –μεταξύ μας-, συσκέπτονται μήπως απαγορέψουν τα ραδίκια! Ναι! Θα βγουν αυτά στην μαύρη αγορά, θα πέσουν οι σχετικές μίζες της παράνομης επικινδυνότητας και θα λυθεί οσονούπω στρατηγέ μου εεεε sorry και το οικονομικό-αρπαχτικό της χώρας. Μεταξύ μας..]

 Άρα λοιπόν δεν υπήρχε εξήγηση για την απουσία αρωμάτων από τα φρούτα.

 Αυτά λοιπόν οι κυρίες γυρόφερναν στο λάχανο τους εεεε συγγνώμη, στο μυαλό τους, την ώρα που ψώνιζαν.

 Να ξαναγυρίσουμε τώρα στον γεμάτο καλούδια αγαθό χοντρό- Αύγουστο, ο οποίος σήκωνε κάθε μέρα το κεφάλι του και κοιτούσε με έκδηλη την αγωνία στο πρόσωπο του, την διαδρομή που έκανε το άρμα του θεού Ήλιου-Απόλλωνα στο ουρανό.

 Δεν ήταν ανάγκη να έχει εντρυφήσει κανείς στα αστρονομικά, για να καταλάβει ότι ο Απόλλωνας μέρα με την μέρα μίκραινε την διαδρομή του Ήλιου, κονταίνοντας έτσι και την ουρά της μέρας…

 Έχοντας και το μυαλό του στην σωστή και απρόσκοπτη ωρίμανση των σταφυλιών, ώστε ο μούστος που θα έμπαινε στα βαρέλια να ήταν πρώτης ποιότητος,- γιατί θα άκουγε τα μύρια όσα από τους ανθρώπου έτσι και του ξεφεύγανε εκείνες οι τσουλίτσες οι βροχίτσες, που όλο να τα σαπίζουνε θέλουν, ώστε να χαλάνε οι μούστοι και να τα ακούει -, ο θείος χοντρό- Αύγουστος, σκεφτόταν¨:

 Ρε θες να έχει σουφρώσει από τον πατέρα του τα κλειδοπέταλα του ηλιάρματος, εκείνος ο αλαφροχέρης αλητάμπουρας ο Φαέθων και να πουλά μούρη στις Ουρανίτσες πιλοτάροντας το άρμα του Ήλιου καταπώς του κουνάνε την αστρο- ουρά τους!

 Αφού όμως μοίραζε κάτι ξεγυρισμένες ξανάστροφες τρίφλες στις βροχίτσες, που προσπαθούσαν λυσσαλέα να του ξεφύγουν και να μουσκέψουν τα Αγιωργίτικα, τους Ροδίτες, τα γάλλο-Καμπερνέτια, Σιράκια, Αμβούργια, Μοσχοφιλέρια και τόσα άλλα κρασοστάφυλα, που άμα κάνω το λάθος να τα παραθέσω όλα, θα τα ακούω εγώ αντί για τον χοντρό, ξανά-σκεφτόταν:

 Αυτό το επαρμένο και από πανάκριβο κολέγιο βορείων προαστίων ξεφουρνισμένο, αφού μεταπτύχησε στην μεγίστη προστάτιδα μας από το 21, Ιγγλετέρα, ενεφανίσθη κάποτε, έκλεψε τα ηλιοπέταλα και οδήγησε το ηλιόαρμα έτσι που βγήκε όλος ο πλανήτης και του σούρε τόσα, όσα και στους πατήρ και υιό Μπούσ-τον.

 Έξαλλος τότε ο Απόλλων το ξαπόστειλε στα Ελβετικά βουνά. Γνωρίζετε ασφαλώς ότι είναι κούφια και απομέσα κρύβουν όλο τον παρά τους οι τρανοί, για να μην τον βρουν οι εξωγήινοι και τον πάρουν, τον παρά ντε, και φύγουν για να ψωνίσουν τα διαστημικά οικόπεδα και τότε που θα κτίση πολυκατοικίες ο εξωαποδωνόπουλος; Που; Αφού αυτά μόνο, τα οικόπεδα θα του έχουν ξεφύγει; Πού;

 Από πάνω βέβαια τα βουνά είναι γεμάτα σοκολάτα μούρλια και σκατ,,,,αγελάδος καθόλου μούρλια.

Αν δεν με πιστεύετε , ρωτήστε και τον ελβετΑντονίνι, Έζησε χρόνια εκεί και ξέρει το μυστικό, αλλά δεν το λέει παρ’ όλο που συνέχεια πρισμαλέει…

 Τον εξόρισε εκεί – τον Φαέθωνα-, γιατί όσους θέλουν να τους τιμωρήσουν, εκεί τους στέλνουν και τους πληρώνουν και τα έξοδα για να τους βασανίζουν πιο σκληρά. Ξέρεις τι τιμωρία είναι να βλέπεις συνέχεια την λίμνη της Γενευίας και τις αρκούδες της Βερνήας; Άσε η Λωζανήα….

Γιαυτό και πολλοί διεθνείς οργανισμοί έχουν την έδρα τους εκεί. Για να βοηθούν τους τιμωρημένους!

 Είναι δυνατόν ο Φαεθωνούλης να επέστρεψε και να πράττει τα ίδια;

 Αδύνατον, κάτι άλλο συμβαίνει και δυστυχώς αυτό είναι, ότι πρέπει σιγά σιγά να τα μαζεύει γιατί ο χειμώνας πλη-σι-α-ζει!

Δια τούτο σιγά και σχεδόν ανεπαισθήτως ο Απόλλων –Ήλιος μαζεύει την διαδρομή του και όχι γιατί ακρίβυνε ο σανός των αλόγων που σέρνουν το άρμα του. [ Αυτά αλλού γίνονται, μακριά. Στας Βρυξελλίες εξυφαίνονται και εδώ ξεμπαρκάρουν..]

  Στον καιρό βέβαια δεν υπήρχαν σημάδια επιδείνωσης,- κοπάναγε και τις βροχίτσες όποτε τις προλάβαινε-, αλλά η μέρα μίκραινε, οπότε….

 Το πήρε λοιπόν απόφαση και άρχισε να αμπαλάρει γιατί είχε μεγάλο ταξίδι να κάνει. Θα πήγαινε στους αποκάτΑυστραλούς. Αυτοί να δεις. Μια μεγάλη κόκκινη έρημος και γύρω –γύρω παραθαλασσίως οι από Ιγγλετέρα Αβοριγινο-εξολοθρευτές. Προσκυνούν την μεγαλειοτάτη ακόμα! Από τηλεδιάσκεψη, καθ ότι μεσολαβούν κάτι ωκεανοί..! Έχει και Ελληνιούς πολλούς εκεί. ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ! Εκεί!

 Φώναξε και τον βαρελοΣεμπτέμβρη να του παραδώσει τους μούστους.

Αλλά αυτός ήταν χωμένος μόνιμα σε ένα βαρέλι που επικοινωνούσε με άλλο βαρέλι και εκείνο με άλλο και με άλλο και πότε δεν άκουγε, πότε ήταν τούμπανο, πότε ήταν στουπέτσι, πότε σταφίδα, πότε έκανε ότι δεν άκουγε και γινόταν…… «μύλος».

Κάποιες φορές ερχόταν φουριόζος, παρελάμβανε με όλες τις ταρατατζούμ-τζούμ τελετές.

 Γνωρίζετε τώρα, με παριστάμενους και άξιους κάθε τιμής αρχηγούς-πλασιέ όπλων- κρατών, δημοκρατικώς ΜΜΕκλεγμένους – εκπροσώπους πετρελαϊκών – ενεργειακών, οχημάτων, πρωθυπουργούς κλπ.

 Κόκκινα χαλιά βαμμένα με έξτρα παρθένο – ανάσα -ΠαλαιστινιακοΑφγανικοΙρακινοΣερβικοΓεωργιανοικολογικό…αίμα κτλ.

Τιμητικά αγήματα, θωρακισμένες λιμουζίνες, ελικόπτερα, βαθυσκάφη…..και βάλε….

Με κάθε τιμή δηλαδή που τους αρμόζει!

 Μετά ο κυρ βαρελοΣεπτέμβρης, χωνόταν μέσα στο βαρέλι βαρέλια και συχνά χανόταν στις αναθυμιάσεις….και στα κράσο- απομεινάρια. Του είχε κολλήσει βλέπετε η ιδέα, ότι η νέα οίνο-εποχή, έπρεπε να βρει τα βαρέλια άδεια. Και….δώστου να τα αδειάσει!

Κάποιες φορές από μεγάλο φόρτο εργασίας, του ξέφευγαν και οι βροχίτσες, σαπίζανε τα σταφυλάκια, χάλια οι μούστοι, μα… Τσακ εμφανιζόταν η θεά Χημιούλα και τσακ το ξινισμένο μετατρεπόταν σε «παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια, με πλούσια φρουτώδη αρώματα και μπαχαρικά στο βάθοςκήπος κλπ.»

 Ότι μπορούσε έκανε και αυτός, μπλεγμένος με τις σούρες όπως ήταν.

 Πολλές φορές δεν εμφανιζόταν καθόλου και γενικά δεν ήταν άξιος εμπιστοσύνης όπως παλιά που ήξερες ότι καλοκαίρι φθινόπωρο χειμώνας στην σειρά εν –δυο.

 Τώρα, από τα ανεπτυγμένα, τα υπό-ανάπτυξη και τα αναπτυσσόμενα δηλητήρια, είχε χαθεί το τόπι που λένε…..

 Οπότε οι απληστάνθρωποι από το καλοκαίρι, περίμεναν χονδρικά και για να είναι έτοιμοι, τον χειμώνα.

 Έκοβαν ξύλα, πλέκανε μάλλινα παραμύθιαποΚΙΝΑ, αγόραζαν σόμπες. Έβαζαν πετρέλαιο-δημοκρατικο-αραβο-χουντικό–δικτατορικό και γενικά ετοιμάζοντο.

 Τώρα όμως, συνέβαινε κάτι εξαιρετικό!!

Λόγω μόλυνσης και ρύπανσης περιβαλλοντικής ο απληστάνθρωπος έκανε τον χειμώνα να χαθεί! Όμως μαζί, αφού δεν υπήρχε χειμώνας χάθηκαν και οι άλλες εποχές!

 Η άνοιξη ας πούμε που τον ακολουθεί, ντύθηκε τα λουλουδένια της φορέματα, έβαλε αηδόνια στα μαλλιά της και περίμενε σαν νυφούλα την αποχώρηση του γερό-χειμώνα.

Πώς όμως να αποχωρίσει κάποιός που δεν ήλθε ποτέ;

Έτσι η ανοιξούλα έμεινε να περιμένει μάταια.

Και πίσω της όλες οι άλλες εποχές και οι μήνες τους.

 Ο απληστάνθρωπος που είχε μάθει στην ομαλή εναλλαγή των εποχών , έστω και με τις μικρές ή μεγάλες ανωμαλίες τους, θορυβήθηκε.

Πώς θα πουλήσει τα εποχικά είδη; Να αλλάξει τις βιτρίνες; Να προγραμματίσει χειμερινές και θερινές διακοπές;

Να κατασκευάσει μηχανές διακοπών του χιονιού και της θάλασσας;

Να γεμίσει αεροπλάνα, καράβια, τραίνα και ι.χ. Να τα στείλει σε εξωτικούς, χλιδάτους, in, must, trendy,κοσμοπολίτικους, παραδοσιακούς, οικολογικούς, επιστροφής στη φύση, σεξ, υποθαλάσσιους και γενικώς διακοπο-προορισμούς.

Να προγραμματίσει γάμους, βαπτίσια, αγορές και όλα αυτά που παράγουν χρήμα και λαδώνουν το σύστημα δηλαδή.

 Όλα άρχισαν να καταρρέουν!

 Οι G8-18-28κλπ έκαναν συσκέψεις επί συσκέψεων.

 Οι υπουργοί «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» του πολίτη έπαιρναν όλο και ποιο σκληρά, αυστηρά, κατασταλτικά και αντιδημοκρατικά μέτρα. Πάντα όμως για την προστασία της δημοκρατίας και των πολιτών…

 Έστηναν μπλόκα παντού. Άνοιγαν αυτοκίνητα, έψαχναν βαλίτσες, έβαζαν δύτες να κοιτούν τα πλοία από κάτω σαν να συνεδρίαζαν οι τρανοί από πάνω και ολόκληρος ο πλανήτης κρεμόταν από κάτω από την λεκάνη της τουαλέτας τους.

 Όπως εκείνο το παραμύθι, με την πριγκίπισσα « Συμφωνία της Κοπεγχάγης».

Που έχασε την μάχη με τους τρανούς.

 Γιατί αυτή ήταν μόνη και εκείνοι πολλοί .

Και είχαν και τους σιδερόφρακτους μπατσίνους να τους προστατεύουν από του κακούς διαδηλωτίνους.

 Οι οποίοι, ήθελαν να εισβάλουν στα διαμερίσματα των τρανών,– οι οποίοι βασάνιζαν, βίαζαν, έφτυναν την «Συμφωνία της Κοπεγχάγης», στο όνομα της «Αναπτυξούλας» της μαύρης πριγκηπέσας, που έκλεψε τον θρόνο από την αδελφή της, την ΑΠΟ-αναπτυξούλα με την στήριξη των τρανών -, για να σώσουν την Κοπεγχάγη.

Αλλά αυτό είναι άλλο παραμύθι για άλλο βράδυ που θα έχετε κλειστή την Το μυαλόσας Vλαπτούλα..

 Έψαχναν λοιπόν παντού για τους κλέφτες του χειμώνα.

Φυλάκιζαν και ανέκριναν σκληρά ,δημοκρατικά και με σύγχρονες μεθόδους, τους Εξαρχείους, του νεολαίους, τους διαδηλωτίνους, τους αντιεξουσιαστίνους, τους low bup, τον Μ. Μυτακίδη ιδιαίτερα [αυτουνού καλό του έκανε γιατί αδυνάτισε]. Τους από το Πέραμα στο πέρασμα του λαβωμένου ξωτικού. [Μόνο η αλεπού του βάλτου τους ξέφευγε αλλά που θα πήγαινε και αυτή;]

 Και κάτι περίεργους, από μια μικρή τσιμεντούπολη στον Κορινθιακό, τους Αρμονικανατιναζουμεμπετα, απογόνους και συγγενείς των ξακουστών από την προϊστορία Αρμόνι! Θα τους έχετε ακουστά φαντάζουμαι…

 [Αυτούς ειδικά τους Αρμονικανατιναζουμεμπετά, τους είχαν κλείσει σε στενά τσιμεντένια πολυκατικουτιά που είχαν τους τοίχους τους γεμάτους με αφίσες, του νυν με γυαλιά αγκαλιά με τον Τσε Γκεβάρα και του τέως να οδηγά μπετονιέρα γεμάτη ανάπτυξη!

 Σε έναν μάλιστα τον είχαν υποχρεώσει να κάθετε συνέχεια πάνω στο ποδήλατο του και να λέει «βάλτε αυτοκίνητα παντού» «να απαγορευτούν τα ποδήλατα γιατί πάνε αργά», συνέχεια αυτό.

 Έναν άλλο, τον αρχηγό τους, να λέει τραγουδιστά ‘ «Κόνυ σ’αγαπώ πάντα σε πιστεύω» και να προσκυνά κόκκινες κούπες και διάφορα άλλα μαρτύρια.

 Έναν άλλο κκσυκίτη να φωνάζει με μετάνοιες, ξουρίστεμε συ-ρι-ζα, συ-ρι-ζα!

Το τι κραυγές και ουρλιαχτά ακούγονταν δεν περιγράφεται……

 Μα παρ’ όλες τις έρευνες και τις από ΤιVούλας ανακρίσεις, ο χειμώνας ….ΠΟΥΘΕΝΑ!

Οι εφημερίδες έβγαιναν με τεράστιους τίτλους «Ποιος; Ποιοι έκλεψαν τον Χειμώνα;»

Νύχτα και μέρα χρυσοπληρωμένοι ρεπόρτερ, ειδικοί φρουροί, ανθρωποφύλακες –γεια σου Περ.Κορ.-, ζητάδες, γιωτάδες, μαρκουτσοφόροι και καμεράκηδες που χύνουν χρυσό ιδρώτα για εμάς και την ενημέρωναποβλακωσήμας, έψαχναν, έτρεχαν, κρυφάκουγαν, κλειδαροτρύπωναν, έμπαιναν κάτω από κρεβάτια, μέσα σε ντουλάπες, παγίδευαν τηλέφωνα ,κινητά και ακίνητα, υπολογιστές , wi fi, take five, gps, bps, rst, σάρωναν με ειδικές μηχανές αναζήτησης τα ιντερνέτια ή διαδίκτυακά μαγαζιά των πάντων όλα .

Τίποτα!

 Επικήρυξαν τους κλέφτες με το ποσό που βγαίνει αν αθροίσουμε το κόστος: 

μιας ώρας πτήσης ενός μαχητικού πάνω από το Αιγαίο για να παίζει κυνηγητό το αγοράκι μας, με το αγοράκι του τουρκογείτονα

 Τα κέρδη μίας μέρας του φαρμακέμπορα μεγαλοπαράγοντα της καλαθόσφαιρας από την λεηλασία του δημόσιου ταμείου με τις παράνομες συνταγογραφήσεις.

 Τα κέρδη μιας μέρας από το παράνομο ή μη στοίχημα, όταν ο μόνιμος πρωταθλητής ηττάται και τα τηλέφωνα indra- συνακροάζονται και ερωτοτροπούν υποκλέπτοντας στου πρέσβη το κέντρο, -Κυριάκο μην ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι Siemens- και την στο κέντρο της κυβερνώσας και αστερόεσσας τρίγωνο.. Χάος.

 Τα κέρδη του κίτρινου πρώην προέδρου, από την πώληση του- δεν μπορώ να το συλλάβω-, λαθραίου πετρελαίου.

 Τα κέρδη μίας οικογένειας Αγγέλων από την τέλεση των μεγαλεπήβολων και ευθυβόλων ως προς την τσέπη μας, Ολυμπιακών Αγώνων και εκτέλεση των υπολοίπων κρατικών οικονομικών.

 Τα κέρδη μιας μέρας υπουργικών off shore εταιρειών με έδρα τας νήσους Καίμαν κι αμάν αμάν και

 Βέβαια τα κέρδη μιας μέρας που το παγκάρι εορτάζει και αναβράζει…Βατοπεδιάζοντας ασυστόλως!

Δηλαδή μιλάμε για αμύθητα ποσά.

Αλλά….εις μάτην!

Ο Χειμώνας άφαντος.

 Εν τω μεταξύ ο απληστάνθρωπος από κεκτημένη ταχύτητα και με την αγία εικόνα της ανάπτυξης μπροστά και ψηλά, συνέχιζε το θεάρεστο έργο του.

 Έκαιγε τα δάση να τα κάνει οικόπεδα. Μόλυνε θάλασσες, λίμνες, ποτάμια με τα απόβλητα του πλουτισμού του. Έκοβε τα δένδρα για να κάνει δρόμους και να οικοδομήσει. Ίσιωνε βουνά, άνοιγε τρύπες, έλιωνε τους αιώνιους πάγους, έθαβε στη γη τρομακτικά δηλητήρια , ράντιζε τα πάντα με δηλητήρια και μετά τα έτρωγε! Σκότωνε τα ζώα για διασκέδαση και άλλα τα βασάνιζε ή τα φυλάκιζε για να πηγαίνει τα δικά του παιδιά να βλέπουν τα φυλακισμένα πλάσματα και να ψυχαγωγούνται. Χωριστά εκείνα που γδέρνει για να τα φοράνε οι «πυροβολημένες»…

 Ψυχαγωγία .και κει που σκότωνε για το πετρέλαιο, βίαζε για τα διαμάντια, έδιωχνε για το μετάλλευμα, εκχέρσωνε για το χρυσάφι, δολοφονούσε για την θρησκεία κλπ κλπ. Αμαζόνιος – Σιβηρία 1-1. Ανταρκτική – Αλάσκα 1-1.

 Δηλητηρίαζε τα ψάρια σε γλύκά και αλμυρά νερά, κυνηγούσε –από αθλητικό ενδιαφέρον- και δολοφονούσε τα πουλιά στους βιότοπους και εκεί που ξεκουράζονταν όταν αποδημούσαν.

 Ο στόχος ένας να παραχθεί ακαθάριστο εθνικό προϊόν, δηλ. χρήμα και διασκέδαση…..

 Αλλά ο χειμώνας …άφαντος.

Και τι να κάνουν τώρα;

 Άρχισαν να τρελαίνονται. Είχε 29 βαθμούς και φόραγαν παλτά! Τους κοτσιλούσε κανά σπουργίτη και φώναζαν βροχή και αγόραζαν ομπρέλα από πλανόδιους.

Πετούσε κάνα κομματάκι βαμβάκι από κανένα παιδί που έπαιζε και βλέπανε χιόνι, ψάχνοντας και τους πάγους με φώκιες απάνω….

Άσχημες καταστάσεις, πρωτόγνωρες.

Οι τρελογιατροί είχαν ουρές από ασθενείς.

Το τηλεφωνικό κέντρο του 100 έσπαγε από φαντασιόπληκτες καταγγελίες γηραιών κυριών, περί αναγνώρισης των απαγωγέων του χειμώνα και ανεύρεσης του τόπου κράτησης του.

Οι πολισμάνοι έτρεχαν πανικόβλητοι να ερευνούν όλες τις καταγγελίες, έχοντας διαρκώς τις σειρήνες σε λειτουργία προκαλώντας πανικούς και διαλύοντας τα νεύρα των πολιτών.

Ο Χειμώνας όμως ……ά φ α ν τ ο ς.

 Και έτσι αφού είδαν και απόειδαν και ρώτησαν παντού και έψαξαν παντού, κάποιου τρανού του ήλθε η ιδέα να ρωτήσουν την γνώμη των παιδιών!

Πήγαν λοιπόν και τα βρήκαν. Τα είχαν στην εντατική, μελέτη.

 Το παιχνίδι, τους το είχαν καταργήσει εκτός οθόνης και διαμερίσματος!

 Για προστασία από….ξέρετε εσείς……

Τι λέτε και εσείς βρε παιδιά, τα ρώτησαν.

 Τι να έγινε ο χειμώνας;

Τα παιδιά που πάντα ξεχνούν και συγχωρούν, αποφάσισαν να το σκεφτούν και να το ερευνήσουν.

 Αν και μέσα τους ήξεραν την αλήθεια.

 Αυτός που τους έκλεψε το παιχνίδι βάζοντας τα σε μια οθόνη μπροστά.

 Μέσα σε ένα αυτοκίνητο να πηγαινοέρχονται.

 Με ένα γραφείο μπροστά, να γράφουν διαρκώς, μέσα σε ένα διαμέρισμα «ασφαλές από τον δρόμο».

Που τους λιγοστεύει το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους.

Αυτός που τους κλέβει την παιδικότητα, πρέπει να είναι και αυτός που έκλεψε τον χειμώνα.

Ο απληστάνθρωπος!

Και έτσι τα παιδιά έχουν τον λόγο και το πρόσταγμα τώρα για να βρεθεί ο χειμώνας……

 Εν τω μεταξύ, μέχρι τα παιδιά να αποφανθούν συσκεπτόμενα στην πρασινένια λουλουδούπολη άνευ οχημάτων και « τρωκτικών» για το τι θα γίνει και πως θα βρούνε τον γερό χειμώνα , και ποια τιμωρία αξίζει στον απληστάνθρωπο.. 

Για ψάξτε εσείς σε : 

Οχημάτων εντός και εκτός λογικής και δρόμου, πολλά κυβικά

Αξιωματούχων οδηγίες

Δημαρχο – επαναστατικές μπουρδολογίες

Κυριακάτικα κηρύγματα

Επισκοπικές αντεγκλήσεις

Τραπεζικούς λογαριασμούς

Χρηματοοικονομικά προϊόντα

Οπαδικο – στημένα πρωταθλήματα

Καζίνο-παίγνια

Εθνικιστικές αρλούμπες

Ρατσιστικές κορώνες

Πολιτικών λογύδρια

 Κρατικοδίαιτων Καναλαρχών αηδίες

Μεγαλοεκδοτών παραπλανήσεις

Ηγετών δεξιώσεις.

Διεθνών ΟΗΕμας απάτες

DVD, CD, PC, FS,

 Αλλά και κάτω από το μαξιλάρι σας και κυρίως, στα σκονισμένα παιδικά σας παραμύθια, αφού κλείσετε την τηλεόραση που σας πλάνεψε…

Ψάξτε , διαβάστε, αφογκραστείτε.

 Κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε, αυτό δεν απαγορεύεται ακόμα.

 Μήπως και βρείτε τον Χειμώνα!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: