ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το βοηθητικό blog της Πρότασης Δημοτών Ξυλοκάστρου "Αρμονική Ανάπτυξη"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΦΡΑΝΤΖΗ…

Posted by armoniki στο 11 Οκτωβρίου, 2009

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,

θέλουμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία μας για ένα πολύ σοβαρό θέμα του δήμου μας, που είναι η ανάπλαση των Αποθηκών Φραντζή. Όπως ήδη γνωρίζετε, από τον Ιούνιο του 2006 έχει ξεκινήσει η προσπάθεια ανάπλασής τους, αλλά διάφορα γεγονότα έχουν μέχρι στιγμής εμποδίσει την υλοποίησή της.

Η δική μας ένσταση αφορά στο σχέδιο που προσπαθεί να υλοποιήσει η δημοτική αρχή. Σχέδιο που δεν γνωρίζουμε ποιος το έκανε, αλλά ξέρουμε ότι δεν αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε σε κάποια άλλη δημόσια συζήτηση. Σχέδιο που περιλαμβάνει στο ισόγειο του κτηρίου ένα εστιατόριο – γίγας (506 τ.μ.) και δύο μικρά αμφιθέατρα στο βάθος. Στο πατάρι προβλέπεται μια βιβλιοθήκη και αυτό είναι όλο. Δυστυχώς και ο τεράστιος χώρος που μένει μεταξύ αμφιθεάτρων και εστιατορίου (323 τ.μ.) χαραμίζεται και είναι ακατάλληλος για εκθεσιακός χώρος, από τις πολλές εσοχές, τις πόρτες και τις κολώνες του παταριού. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε το σχέδιο και την επιφάνεια των προβλεπόμενων από αυτό χώρων, στη δεύτερη σελίδα της επιστολής.

Οι δικές μας θέσεις για τις Αποθήκες είναι γνωστές και καταγεγραμμένες στα έντυπά μας, μαζί με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις συμπολιτών. Δεν λείπει από το Ξυλόκαστρο, ένα εστιατόριο. Δόξα τω θεώ, έχουμε πολλά. Ένα σημείο αναφοράς λείπει. Ένα δελτίο ταυτότητας τόπου. Ένας χώρος που θα φιλοξενήσει την παράδοση και την ιστορία προϊόντων και ανθρώπων αυτής της γης. Ένας χώρος που θα φέρνει κόσμο στην πόλη. Ένας χώρος, όπου θα μπορεί κάποιος να δει πού ήρθε. Αλήθεια, πού πάτε έναν επισκέπτη όταν έρχεται στην πόλη μας; Δεν νομίζετε ότι μας λείπει κάτι;

Μας λείπει και ένα βιωματικό σχολείο ιστορίας, τεχνών και πολιτισμού. Ο τόπος μας, είχε και έχει ξεχωριστούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Και αυτοί πρέπει να έχουν το χώρο τους εκεί, όπως και όλοι οι σύλλογοι και οι ομάδες του δήμου.

Όμως, αυτή τη στιγμή, δεν έχει σημασία τι πιστεύουμε εμείς. Σημασία έχει να γίνει μια δημόσια συζήτηση και να αποφασίσουν οι πολίτες και οι φορείς της πόλης τι θέλουν να γίνει εκεί. Είναι σίγουρο ότι ελάχιστοι θα συμφωνήσουν με την ανάγκη δημιουργίας ενός τεράστιου εστιατορίου.

Αυτή τη συζήτηση πιστεύουμε ότι πρέπει να τη συνδιοργανώσουν όλοι οι φορείς της πόλης. Σκοπός μας είναι να αλλάξει το σχέδιο και να συναποφασίσουμε την αλλαγή αυτή και όχι να κάνουμε αντιπολίτευση. Σας καλούμε λοιπόν να συμβάλλετε στην οργάνωση αυτής της διαβούλευσης, ώστε να γίνει όσο πιο μαζικά γίνεται και να πειστεί η δημοτική αρχή να αλλάξει το σχέδιο, έστω και τώρα. Ας κάνουμε άλλη μία προσπάθεια, όλοι μαζί αυτή τη φορά. Ας εκμεταλλευτούμε την καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου και ας βρούμε καλύτερη λύση. Προλαβαίνουμε ακόμα.

Όποιος φορέας ή πολίτης ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια, ας επικοινωνήσει μαζί μας. Πιστεύουμε ότι μας αφορά όλους και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε ώστε να προκύψει το μεγαλύτερο όφελος από αυτή την ανάπλαση, για εμάς και τα παιδιά μας.

Για την Αρμονική Ανάπτυξη,

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

 

 frantzi3

  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΚΥΛΙΚΕΙΟ 367,76 m2

ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ 40,34 m2

ΚΟΥΖΊΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ 71, 87 m2

ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ 26,82 m2

ΣΥΝΟΛΟ: 506,79 m2  για ένα εστιατόριο ακόμα στην παραλία Ξυλοκάστρου!!!

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: 121,26 m2

ΦΟΥΑΓΙΕ – ΧΩΡΟΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ: 322,83 m2 (έτσι ονόμασαν ένα πολύγωνο που περισσεύει με κολώνες, πόρτες, σκάλες που πετάνε ουσιαστικά εκατοντάδες τετραγωνικά σε ένα δυσλειτουργικό παράγωνο χώρο)

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ: 277,86 m2  και

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (πατάρι): 229,75 m2 

 

506,79 εστιατόριο + 322,83 υποτιθέμενος εκθεσιακός χώρος =

829,62 τετραγωνικά χαμένα

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: