ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το βοηθητικό blog της Πρότασης Δημοτών Ξυλοκάστρου "Αρμονική Ανάπτυξη"

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

Posted by armoniki στο 20 Σεπτεμβρίου, 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΣΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

Κύριε Δήμαρχε,

Για όγδοο (8) συνεχές Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ενέταξε στην ημερήσια διάταξη το θέμα μας αναφορικά με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ-ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.
Κύριε Δήμαρχε, όπως είχατε πει σε δημοτικό συμβούλιο χρησιμοποιώντας την ρήση του Αμερικανού Προέδρου Αβραάμ Λινκολν ότι μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο ή μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα. Συμπλέουμε απολύτως με την ρήση σας αυτή. Δεν μπορείτε πια όμως ΕΣΕΙΣ να μας κοροϊδεύετε. Διότι πια η όλη ιστορία αγγίζει τα όρια του κωμικού.
Κύριε Δήμαρχε, μετά την ανοιχτή μου επιστολή τον Αύγουστο σε τοπικά ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με διαβεβαίωσε προσωπικά ότι το θέμα μας θα διευθετηθεί.
Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση και έχοντας κάνει Ιώβεια υπομονή 8 μήνες, ερωτώ ανοικτά:
Πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού? Σκοπεύετε με τέτοιου είδους τεχνάσματα να παραπέμπεται στις καλένδες κάθε θέμα που αφορά το Τοπικό Συμβούλιο?
• Δεν έχετε καμία διάθεση να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο θέμα οπότε το θεωρείτε ανούσιο για οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση?
• Υπάρχει κάποια προσωπική δυσαρέσκεια για εμένα?
• Είναι η γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου ανίκανη να ενημερώνει τον Επικεφαλής ενός θεσμοθετημένου και εκλεγμένου οργάνου για θέματα που με αφορούν προσωπικά ή είναι «δασκαλεμένοι» οι υπάλληλοι για πόλεμο νεύρων?
• Κάνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσωπική επιλογή θεμάτων και αν ναι εσείς είστε ενήμερος?
Σας πληροφορώ ότι δεν θα σηκώσω το γάντι που μου ρίξατε παρά μόνο για προασπιστώ τα συμφέροντα του θεσμού και όσων με εξέλεξαν. Σας γνωρίζω επίσης ότι δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος από την ενασχόληση μου καθότι ασφαλώς άμισθος. Πρέπει να αντιληφθείτε ότι στην τοπική δημοκρατία ala carte που έχετε δημιουργήσει μπορούμε και εμείς να συμβάλλουμε δημιουργικά. Μπορούμε και εμείς να πούμε την γνώμη μας και να πράξουμε. Θέλετε να φορέσουμε στολή εκστρατείας και να μπούμε στα χαρακώματα? Μπορούμε να το κάνουμε αλλά δεν θα έχει κανένα όφελος για κανέναν. Πρέπει να καταλάβετε ότι όταν απαξιώνετε έναν θεσμό, χάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, οι γονείς μου, τα παιδιά σας, οι φίλοι μου, οι φίλοι σας και ούτω καθ’ εξής. Κύριε Δήμαρχε όταν σας εξέλεξαν οι δημότες του Ξυλοκάστρου μιλήσατε για πολιτικό πολιτισμό και ότι θα είστε «ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ».

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ Μια ρήση λέει: Αν επιθυμείς πόλεμο προετοιμάσου για ειρήνη

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΙΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: