ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το βοηθητικό blog της Πρότασης Δημοτών Ξυλοκάστρου "Αρμονική Ανάπτυξη"

ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΝΟΣ 1ο επεισόδιο

Posted by armoniki στο 5 Ιανουαρίου, 2009

Σικελιανονός

του Αντρέα Ζαρρίνο

 

1ο επεισόδιο

 

Βρισκόμαστε στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Την πόλη ελέγχει ο φημισμένος Ντίμι Σκουράνο και οι γενναίοι του. Για πολλά χρόνια έχει επικρατήσει των άλλων οικογενειών και το μίσος που υπάρχει μεταξύ τους είναι μεγάλο. Πολλές προσπάθειες ανατροπής του είχαν πέσει στο κενό.  Ο Κόκο Μίχο και  ο Κόκο Αδαλακίνι ήταν κάποιοι από αυτούς που προσπάθησαν ανεπιτυχώς. Όμως ένα χειμώνα, ο Τόνυ Τζαμάτο, μετέπειτα γνωστός και ως Τόνυ Κοστοβόρο, αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο της πόλης στα χέρια του. Παρέα με τα παλικάρια του και το Δον Καζάνο με τη σινιόρα του , ο Τόνυ ετοίμαζε το μεγάλο κόλπο. Πήρε με το μέρος του ένα πρωτοπαλίκαρο του Σκουράνο, τον Κόκο Κλωνεόνε και άρχισε την επίθεση. Ο Σκουράνο στο τέλος δεν άντεξε. Μετά από πολλές και σκληρές  μάχες, ο Τζαμάτο νίκησε και η πόλη έπεσε στα χέρια του.

Λίγο καιρό αργότερα, μια μικρή οικογένεια με αρχηγό τον Γκρέγκο Αρμόνι, ζήτησε από τον Τζαμάτο και τη Δόνα Καζάνο, να της δώσουν ένα μαγαζί της πόλης για να δουλέψει, πουλώντας λεμονάδες. Όμως ο Τόνυ κι η σινιόρα αρνήθηκαν, γιατί τα μαγαζιά τα ήθελαν για να πουλάνε αλκοόλ. Φοβήθηκαν μήπως οι λεμονάδες των Αρμόνι έριχναν τους τζίρους του λαθρεμπορίου ποτών.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε ο πόλεμος, που έχει μείνει στην ιστορία με το όνομα Σικελιανονός. Κράτησε λίγους μήνες και στο τέλος επειδή οι απώλειες ήταν μεγάλες, ο Τόνυ Τζαμάτο, μαζί με το συνεργάτη του Μπαμπίνο Στελλάτο, (ο οποίος συνέταξε το συμφωνητικό), έδωσε ένα μαγαζί στους Αρμόνι, έναντι μικράς αμοιβής.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: